Estima Medical Group, produse pentru prevenirea infectiilor, produse destinate blocului operator, sistem de monitorizare rapida a curateniei SystemSure Plus Hygiena

Luminometrele SystemSURE Plus v2 si EnSURE v2

Luminometrul este parte a unui sistem de monitorizare sanitara/ ATP Hygiene care doreste sa detecteze ATP gasit in materia organica si microorganisme. Luminometrul Hygiena, coroborat cu dispozitivele ATP ale Hygiena si de testare Micro–snap, masoara nivelele contaminarii pe suprafete, apa si mostre produse.

Adenozin trifosfat (ATP) este o molecula organica folosita de celulele vii ca sursa principala de energie. Animalele, plantele, bacteriile, drojdiile si celulele mucegaiului produc si distrug ATP pentru a conduce un numar de procese biologice. Este principala molecula de transfer de energie din celula. Prezenta ATP pe o suprafata indica faptul ca suprafata nu a fost curatata corespunzator si are posibilitatea de a adaposti si furniza culturi bacteriene. Reziduul poate contine, de asemenea materiale periculoase inclusiv potentialui alergeni. Astfel, ATP este un indicator ideal pentru curatenia suprafetelor.

Cum functioneaza luminometrul?

Luminometrul detecteaza ATP folosind o reactie chimica. Se colecteaza o mostra folosind dispozitivul Hygiena ATP. Testele de suprafata vin cu o pensula tampon umezita care ajuta la indepartarea oricarui material biologic (ATP) de pe suprafata umeda sau uscata. Dupa ce s-a colectat mostra si a fost expusa analizei chimice (tampon) in dispozitivul Hygiena, se va elibera ATP continut in celulele colectate. ATP eliberat din interiorul acestor celule, impreuna cu oricare ATP liber cules de pe suprafata de pensula, este acum disponibil sa reactineze cu analiza chimica din bulbul dispozitivului.

Cand enzimele de luciferina/luciferaza sunt expuse la ATP, se produce lumina. Lumina este detectata si masurata de catre luminometru. Cantitatea de lumina detectata este direct proportionala cu cantitatea de ATP colectat si ca atare, este proportionala cu cantitatea de reziduu din mostra testata. Cu cat este mai marerezultatul, cu atat este mai mare cantitatea de contaminare din mostra.

Luminomentrul afiseaza rezultatele in valori ale Unitatii Relative de Lumina (RLU). Lumina produsa din luciferina/luciferaza si reactia ATP din tampon este emisa sub forma fotonilor. Un foton este o particula elementara si unitatea de baza a luminii. Luminometrul detecteaza acesti fotoni si ii afiseaza direct ca valori RLU. Cu cat este mai multa lumina detectata de luminometru, cu atat este mai mare valoarea RLU. Interpretarea RLU cantitativa este apoi comparata de o frecventa limita programabila a utilizatorului pentru a oferi un rezultat de calificare calitativa generala, avertizare, sau esec.

Luminometrul este capabil sa asigure rezultate in 15 secunde oferind o interpretare rapida, in timp real in monitorizarea igienei/sanitara. Luminometrul nu se doreste a inlocui testarea microbiana. Poate fi o unealta eficienta cand se integreaza la un punct de control critic de analize periculoase (HACCP), proceduri bune de
fabricare (GMP) sau planul sanitar.

Material video:

Producator:

Descarca

Prezentare SystemSure Plus + parametri

Instructiuni de utilizare Ultrasnap