Teste rapide Coronavirus – Dynamiker (China)

test-rapid-coronavorus-covid-19-dynamiker-china

Test rapid 2019-nCOV IgG/IgM (LFA)
Cod: DNK-1419-1
Test 2 in 1: anticorpi IgG si IgM
Proba: sange, ser, plasma
Format: caseta
Timp de raspuns: 10 minute
Ambalare: 40 teste/pac

 

1. SCOPUL UTILIZĂRII
Testul rapid 2019-nCOV IgG/IgM se realizează în baza unui test rapid imunocromatografic. Se foloseşte pentru detectarea Coronavirusului 2019 Novel (2019-Ncov) cu anticorpi IgG şi IgM din sângele/ plasma umană, oferind o referinţă asupra diagnosticului pentru COVID-19. Setul se poate folosi doar în scop profesional.

2. INTRODUCERE
Coronavirusul este un virus ARN de tip monocatenar cu polaritate pozitivă. Are diametru de la 60 la 220 nm şi este prezent la scară largă printre oameni şi alte mamifere. Cele mai multe infecţii sunt uşoare însă există două focare de coronavirus care au consecinţe grave: coronavirus sindrom respirator sever acut (SARS-CoV) şi coronavirus sindrom respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV). Mai precis, cele două coronavirusuri au cauzat mai mult de 10.000 de cazuri în ultimile două decenii; rata mortalităţii a SARSCoV este de aproximativ 10% iar cea a MERS-CoV este de aproximativ 37%.

În decembrie 2019, în Wuhan, Hubei au apărut o serie de cazuri de pneumonie, inexplicabile, cu manifestări clinice foarte similare cu pneumonia virală. În ianuarie 2020, întreaga secvenţă a genomului din probele din tractul respirator inferior a arătat că agentul patogen avea morfologia tipică a coronavisului şi era diferită de celelalte şase coronavirusuri descoperite anterior (inclusiv SARS-CoV şi MERS-CoV).

Un nou coronavirus. Astfel, a fost denumit noul coronavirus 2019 (2019-nCoV). În 8 februarie 2020, pneumonia infectată cu noul coronavirus, a fost denumită temporar noua pneumonie cu coronavirus (denumită pneumonie nouă coronariană, NCP). La ora 24:00 la 9 februarie 2020, erau 35.982 cazuri confirmate în ţară iar un raport cumulat prezenta 40.171 cazuri confirmate, un total de 908 decese şi 23.589 cazuri suspecte. Virusul poate fi transmis prin picături de secreţii respiratorii, contact, etc. şi are o puternică capacitate de transmitere de la om la om. Numărul de regenerare de bază R0 este 2.2 (90% interval densitate mare 1.4-3.8). Până acum, în plus faţă de China, au fost descoperite unele cazuri importate confirmate în alte ţări din Asia, Europa şi America şi au fost raportate ca fiind transmise de la om la om.

Cele mai comune simptome ale infecţiei cu acest virus sunt: febră, tuse, mialgie sau oboseală. Toţi pacienţii aveau pneumonie iar radiografiile pulmonare au prezentat anomalii. Unii pacienţi sufereau de
dispnee după o săptămână iar boala avansa rapid în cazurile grave. În câteva zile, pot să apără: sindromul de detresă respiratorie acută, şocul septic, dificultatea în a corecta acidoza metabolic şi disfuncţia de coagulare. În general, afecţiunile respiratorii grave cauzate de noul coronavirus, similare cu SARS, au potenţialul de duce la o rată de mortalitate ridicată.

În prezent, metoda clinică de detectare a noii pneumonii coronariene este în principal o metodă fluorescentă RT-PCR în timp real însă această metodă încă suferă unele probleme privind rata pozitivă scăzută şi cerinţele de protecţie a mediului de detectare şi nu poate realiza o examinare la scară largă. Astfel, „Technical Guide for Laboratory Testing of New Coronavirus Pneumonia (Fourth Edition)”/ Ghidul Tehnic pentru testarea în laborator a noii pneumonii cu coronavirus ( a patra ediţie) subliniază utilizarea testării cu acid nucleic şi testarea anticorpilor probelor respiratorii pentru examinarea şi diagnosticarea pacienţilor suspecţi cu noul coronavirus. În acelaşi timp, testarea anticorpilor are cerinţe de laborator scăzute, este convenabilă şi rapidă, potrivită pentru examinarea la scară largă în spitale. Testul rapid 2019-nCOV IgG/IgM este o recomandare de testare în laborator care furnizează sprijin în diagnosticarea COVID-19.

3. PRINCIPIU
Acest produs foloseşte imunocromatografia prin captură de aur coloidal pentru a detecta proteina specifică 2019-nCoV anticorpi IgG şi anticorpi IgM din probele de plasmă /ser uman/ă. Etichetarea aurului coloidal a fost folosită pentru a marca proteina nucleocapsoidă şi anticorpi IgG de iepuri. Complexul de aur coloidal- proteină nucleocapsidă şi anticorpii IgG de iepure-complex de aur coloidal a fost învelit într-un tampon cu aur coloidal. Linia de detectare (linia G), linia de detectare (linia M) şi linia de control de calitate (linia C) au fost învelite cu anticorpi IgG generaţi de şoarece anti-uman (linia G), IgM generaţi de şoarece anti-uman (linia M ) şi IgG generaţi de capră anti-iepure (linia C). Dacă proba testată este pozitivă pentru anticorpii IgG, anticorpii IgG proteina specifică 2019- nCoV se combină cu proteina nucleocapsoidă etichetată -aur coloidal pentru a forma un complex. Complexul se deplasează pe suprafaţa benzii sub acţiunea cromatografică şi trece linia de detectare (linia G) şi va reacţiona cu anticorpii IgG antiumani pre-înveliţi generaţi de şoarece, se formează un complex imun reprezentat prin o bandă roşie. Anticorpii IgG generaţi de şoarece- etichetaţi aur coloidal reprezintă o bandă roşie în combinaţie cu anticorpii IgG anti-iepure generaţi de capră la linia de control (linia C). Dacă probele testate sunt pozitive pentru anticorpii IgM, anticorpii IgM proteina specifică 2019- nCoV se combină cu proteina neurocapsoidă etichetată – aur coloidal pentru a forma un complex iar complexul se deplasează pe suprafaţa benzii sub acţiunea cromatografică şi trece linia de detectare (linia M) şi va reacţiona cu anticorpi IgM anti-umani pre- înveliţi generaţi de şoarece, se formează un complex imun reprezentat prin o bandă roşie. Anticorpii IgG generaţi de iepure etichetaţi – aur coloidal reprezintă o bandă roşie în combinaţie cu anticorpii IgG anti-iepure generaţi de capră la linia de control (linia C). Dacă anticorpii IgG şi IgM sunt pozitivi în proba de testare, se vor forma complexele imune şi vor indica benzi roşii la trecerea prin linia de testare (linia G) şi (linia M). Linia de control de calitate (linia C) ar trebui să indice banda roşie la testarea probei. Banda roşie indicată la linia de control de calitate (C) este standardul considerând că procesul cromatografic este normal şi foloseşte ca standard de control intern pentru reactiv.

Probele sunt adăugate în tampoane de probe şi testul poate fi realizat în 5-10 minute.

4. Depozitare şi data expirării
1. Testul trebuie depozitat la 2-30oC în spaţii uscate şi închise timp de 18 luni. NU CONGELATI testul.
2. Testul casetă este recomandat să fie folosit în 0.5 ore de la deschiderea pungii .
3. Analizaţi eticheta pentru a verifica data fabricării şi data expirării setului.

5. Materiale necesare care nu au fost furnizate
1. Pipetă (10-100uL,)
2. Pipetă vârfuri (10-100μL)
3. Cronometru

6. Colectare şi pregătire probă
1. Colectaţi probele conform procedurilor standard de laborator. Evitaţi contaminarea încrucişată cu alte probe. Etichetele probelor trebuie să fie curate şi corecte fără greşeală.
2. Volumul probelor trebuie să fie peste 100μL. Este valabil sângele din deget.
3. Stabilitatea şi valabilitatea probei

3.1 Transportul probelor
Transportul probelor trebuie să respecte cerinţele privind biosiguranţa.

3.2 Depozitare probe
Probele trebuie depozitate între 2-8oC maxim 5 zile. Pentru depozitare mai îndelungată, depozitaţi probele la -20oC max. 12 luni. Sunt permise maxim 5 repetări de congelare şi decongelare.

7. Procedură de testare
7.1 Citiţi cu atenţie instrucţiunile înainte de a le folosi şi de a realiza testarea.
7.2 Scoateţi cu 30 minute înainte de testare, asiguraţi-vă că testele şi probele sunt la temperatura camerei.
7.3 Aşezaţi testul casetă pe o masă plată şi curată; preparaţi 10μL probă şi introduceţi uşor în tamponul probei.
7.4 Adăugaţi 60μL soluţie diluare în tamponul probei.
7.5 Citiţi şi înregistraţi rezultatul după 10 minute (nu mai mult de 20 minute). După 20 minute e posibil să apară rezulte necorespunzătoare.

8. Desfăşurare clinică
Un studiu clinic multiplu a recrutat 162 probe de plasmă pozitive de la pacienţi infectaţi cu COVID-19 şi 300 probe negative. Folosind acest set, 151 cazuri din 162 probe dovedite au fost pozitive cu sensibilitate de 93.20%, 286 cazuri din 300 clinice excluzând probele au fost negative, având caracter specific 95.33%.

9. Limite metodologice
1. Rezultatele testului acestui set sunt doar referinţe clinice. Diagnosticul clinic şi tratamentul pacienţilor trebuie avut în vedere în combinaţie cu simptomele/ semnele, istoricul medical, alte teste de laborator şi răspunsul la tratament.
2. Colectarea, transferul, depozitarea şi procesarea improprie a probelor pot duce la rezultate eronate ale testelor.

10. Avertizări
1. Produsul se foloseşte doar în diagnostic in vitro.
2. Sunt necesare verificarea ambalajului şi sigilării produsului, precum şi data expirării înainte de a realiza testul.
3. Vă rugăm să recolectaţi probele pentru test dacă probele sunt în hemoliză gravă.
4. Testele trebuie depozitate la temperatura camerei. Asiguraţi-vă că testele nu sunt atinse de umezeală. Testele depozitate la temperaturi scăzute (NU CONGELATI) trebuie aduse la temperatura camerei înainte de testare.
5. Testele trebuie realizate într-un timp foarte scurt. Expunerea îndelungată a testului la aer şi umezeală poate duce la rezultate invalide.
6. Supraîncărcarea probelor poate duce la rezultate neaşteptate, precum cele de fals pozitiv.
7. Acurateţea testului poate fi afectată de temperatura ambientală (<10℃ or >40) şi umiditatea relativă (>80%).

11. Fabricant
Companie: Dynamiker Biotechnology (Tianjin) Co., Ltd

Producator:

Estima Medical Group, produse pentru prevenirea infectiilor, produse destinate blocului operator

Prezentare Teste rapide Coronavirus – Dynamiker (China)

Rezultate Teste Rapide IgM-IgG Coronavirus – Dynamiker (Centrul national Pasteur – Paris, Franta)